Ziggo of KPN?

Bent u op zoek naar een alles in 1 pakket? En weet u niet of u moet kiezen tussen Ziggo of KPN alles in 1? Maak dan gebruik van deze Ziggo of KPN vergelijking. Wij vergelijken hieronder de meest gekozen alles in 1 pakketten van beide aanbieders met elkaar. Het meest gekozen alles in 1 pakket van KPN is: KPN alles in 1 Standaard. En voor Ziggo is het meest gekozen pakket: Ziggo alles in 1 Complete. Deze pakketten zijn niet alleen het meest gekozen, maar kosten op een paar euro na ook bijna hetzelfde. Ziggo Complete kost €69 per maand. En KPN Standaard kost €62 per maand. Daarom is Ziggo en KPN vergelijken hier goed mogelijk. Tijd voor Ziggo vs KPN vergelijking:

AanbiederZiggo CompleteKPN Standaard
Kosten per maand€ 69€ 62
Huidige aanbiedingNu 116 euro kortingNu 150 euro korting
Downloadsnelheid300 Mb/s200 Mb/s
Uploadsnelheid30 Mb/s20 Mb/s
InternetbeveiligingJa€5 extra per maand
HD TV-ontvangers12
Aantal SD televisiezenders8075
Aantal HD televisiezenders3654
Aantal TV zenders via een app te kijken6130
Onbeperkt films en seriesJa via MyPrime€10 extra per maand
via KPN PlusPakket
Aantal zenders Programma Gemist575
Aantal zenders Begin Gemist5715
Ziggo SportJa gratisJa tegen betaling
SpotifyNeeJa tegen betaling
Vast bellen€0,13 per minuut€0,14 per minuut
Monteur voor installatieGratisGratis
Meer infoNaar Ziggo alles in 1Naar KPN alles in 1

Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien zijn er wel enkele verschillen tussen KPN en Ziggo alles in 1. Maar wat zijn de grootste verschillen? Qua prijs ontlopen de 2 alles in 1 pakketten elkaar toch wel aanzienlijk als we kijken naar een internetsnelheid van 200 a 300 Mb/s. KPN is 7 euro goedkoper per maand, op jaarbasis een verschil van 84 euro. Op basis van prijs is het aan te raden te kiezen voor KPN. We zullen nu enkele kenmerken verder toelichten en de verschillen benoemen

Ziggo meer meer meer?

Ziggo heeft het vaak over meer gratis topsport, meer gratis films en series en standaard meer internetsnelheid. Als we dit vergelijken met het aanbod van KPN dan klopt hetgeen Ziggo roept. Als u kiest voor Ziggo dan profiteert u gratis van de sportzender Ziggo Sport. Deze zender bestaat sinds eind 2014 en biedt u live sport van onder andere voetbal uit binnen- en buitenland, maar ook Formule 1, NBA basketbal, rugby, tennis, golf en atletiek. Als u gek bent op sport dan is Ziggo Sport zeker een aanrader. Bent u echter meer een muziekliefhebber? Dan bent u wellicht beter af bij KPN. Bij KPN profiteert u bij het Alles in 1 Standaard abonnement namelijk van Spotify. U krijgt ‘gratis’ een abonnement op Spotify t.w.v. €10 per maand. Hiermee kunt u overal naar alle muziek luisteren die u op dat moment graag wilt horen.

Ziggo of KPN internet

Maar er zijn nog wel wat meer verschillen tussen Ziggo en KPN. Kijkend naar de internetsnelheid dan krijgt u bij Ziggo een hogere internetsnelheid voor iets meer geld, mits het bij u beschikbaar is. Ziggo biedt 300 Mb/s om te downloaden en KPN 200 Mb/s, dat is een flink verschil van 100 Mb/s. Bij Ziggo krijgt u bovendien standaard een internetbeveiliging pakket erbij. Bij KPN kunt u dit ook krijgen, maar daar moet u wel wat extra voor betalen.

TV: KPN of Ziggo?

Qua TV zenders ontlopen Ziggo en KPN elkaar niet zoveel in deze pakketten. Bij Ziggo krijgt u iets meer TV-zenders, maar bij KPN krijgt u standaard 2 HD TV-ontvangers. Bij Ziggo moet u voor de 2e weer iets bijbetalen elke maand. Een extra HD ontvanger bij Ziggo kost €4 per maand. Beide aanbieders bieden u interactieve TV.

Ziggo of KPN glasvezel?

Bent u op zoek naar Ziggo of KPN glasvezel? Dan is het heel eenvoudig. Ziggo biedt geen mogelijkheden voor glasvezel, maar KPN wel. Wilt u dus per se een glasvezelverbinding? Kies dan voor KPN.

Ziggo of KPN: internet

Als we nog even wat dieper inzoomen op het verschil tussen Ziggo en KPN op het gebied van internet dan zit het grootste verschil in het netwerk dat beide providers gebruiken. Bij KPN kunt u gebruik maken van het ADSL netwerk, maar ook van het glasvezel netwerk. Via het ADSL netwerk kunt u internetten tot een snelheid van 200 Mb/s, maar voor een meerprijs kunt u gebruik maken van het glasvezel internet netwerk en internetten tot een snelheid van maar liefst 500 Mb/s. Uiteraard verschilt de maximaal haalbare snelheid voor internet per gebied en regio. Als u wilt weten wat de snelheid is die KPN bij u kan halen doe dan de postcodecheck.

Kijken we naar Ziggo, dan kunt u een maximale snelheid behalen voor het gebruik van internet van 1000 Mb/s. Maar bij Ziggo kunt u niet kiezen of u ADSL of glasvezel wilt gebruiken. Momenteel hebben ze geen glasvezel bij Ziggo. Maar gezien de snelheid is dat niet per se iets wat gemist wordt op dit moment. Ziggo ontwikkelt het netwerk continu en de snelheden worden dan ook regelmatig (gratis als u eenmaal klant bent) verhoogd.

KPN of Ziggo: TV zenderaanbod

Als we kijken naar de verschillen in het zenderaanbod tussen KPN en Ziggo dan zien we dat u bij KPN 75 zenders krijgt waarvan 54 in HD kwaliteit. Bij Ziggo krijgt u 80 zenders, waarvan 36 in HD kwaliteit. Hier ontlopen de 2 elkaar dus nauwelijks op SD-zenders, maar wel in HD-zenders. Het grootste verschil in HD zenders komt doordat KPN de regionale zenders in HD kwaliteit aanbiedt, en Ziggo doet dat niet. Qua aantal radiozenders is er eigenlijk geen verschil. Bij beide aanbieders: Ziggo en KPN krijgt u veel radiozenders. Dit zijn er ruim 90. Een verschil op dit moment is wel dat u bij KPN kunt kiezen voor een 4K Ultra HD abonnement. Bij Ziggo bieden ze u dit nog niet aan. Hier loopt KPN dus wel voorop.

Maar wat als we kijken naar de extra’s? Bij KPN en Ziggo krijgt u bij de duurste alles in 1 pakketten ook meer zenders. Bij Ziggo is dit het Movies & Series XL pakket, met onder andere HBO (deze kunt u alleen bij Ziggo bekijken/ontvangen/zien). Bij KPN krijgt u het Pluspakket met 30 zenders extra en FOX Sports Eredivisie erbij.

Ziggo of KPN: bellen

Kiest u bij uw abonnement ook voor vast bellen / telefonie? Dan betaalt u bij beide aanbieders niks als u niemand belt. De aansluiting krijgt u dus gratis. U gaat alleen betalen als u er gebruik van gaat maken. Dus dat is wel mooi. Bij KPN en Ziggo betaalt u wel een ander tarief, bij KPN betaalt u €0,14 per minuut en bij Ziggo €0,13 als starttarief. Er wordt afgerekend per seconde. Zo betaalt u dus nooit onnodig teveel. Belt u nog heel veel via de vaste lijn? Dan kunt u kiezen voor een aanvullend abonnement met onbeperkt bellen binnen Nederland naar vaste en mobiele nummers. Als we hiernaar kijken dan is Ziggo goedkoper dan KPN.

Ziggo Start of KPN basis

Deze abonnementen zijn prima geschikt als u gewoon een goed abonnement wilt en bijvoorbeeld alleen woont. U krijgt dan een uitstekende internetverbinding en een zenderpakket wat in de basis ook helemaal prima is. Ziggo is iets goedkoper dan KPN. Bij KPN krijgt u weer een wat snellere internetverbinding. De keuze is aan u. Wat ons betreft wint Ziggo in dit geval op basis van de iets goedkopere prijs en het aanbod van Ziggo Sport (gratis), zodat u geen enkele formule 1 wedstrijd meer hoeft te missen.

Ziggo Complete of KPN alles in 1

Dit zijn de meeste populaire producten van Ziggo en KPN. Als we kijken naar de verschillen dan is Ziggo iets duurder, maar krijgt u daar ook een veel snellere internetverbinding. Op basis daarvan kiezen wij voor Ziggo in dit geval als we moeten kiezen. Dit abonnement is geschikt voor een gemiddeld huishouden waar internet en TV lekker intensief worden gebruikt.

Ziggo Max of KPN alles in 1 met 4K

Wilt u het maximale? Het snelste internet en het meest uitgebreide pakket als het gaat om TV? Dan is een van deze abonnementen iets voor u. Ziggo biedt wel veel sneller internet, maar is ook wel aanzienlijk duurder (meer dan 10 euro per maand verschil). Kiezen is dan ook lastig. Wilt u snel internet? Kies dan voor Ziggo. Wilt u vooruitstrevend 4K ultra HD tv? Kies dan voor KPN.

WOM-score

Wat betekent WOM? WOM betekent ‘Word-of-mouth’ score. Oftewel, hoeveel procent van de huidige klanten adviseert de aanbieder die ze zelf hebben. KPN en Ziggo wisselen elkaar af in wie de hoogste score heeft. Kijk vooral goed naar wat u nodig heeft per maand en maak op basis daarvan een keuze wat er het beste bij u past.

Heeft u een keuze kunnen maken op basis van deze vergelijking? Of wilt u nog meer informatie?