Staatsloterij

> Direct naar de website van StaatsLoterij
De StaatsLoterij is sinds april 2016 één van de 7 spellen die vallen onder Nederlandse Loterij. Is er hierdoor iets veranderd? Eigenlijk niet. De StaatsLoterij is één van de bekendste en grootste loterijen van Nederland. Als u meespeelt met de StaatsLoterij dan kunt u rekenen op de volgende garanties:

 • Minimaal 60% van de inleg wordt uitgekeerd in geldprijzen
 • Er wordt alleen getrokken uit verkochte loten.
 • Alle prijzen die u wint zijn vrij van kansspelbelasting en dus belastingvrij.
 • Wint u een prijs? Dan blijft u altijd anoniem.
 • Alle trekkingen zijn openbaar. Wilt u een trekking bijwonen? Dat kan!
 • De StaatsLoterij heeft geen winstoogmerk. De opbrengst gaat terug naar de Nederlandse samenleving.

Nu een Staatslot kopen

Direct een Staatslot kopen? U kunt kiezen uit:

 • 1/5 lot voor slechts €3
 • 1 heel lot voor €15
 • Een straatje 1/5 loten voor €30 (gegarandeerd prijs)
 • Een straatje hele loten voor €150 (gegarandeerd prijs)
 • Boulevardje met 100 1/5 loten met alle eindcijfers voor €300 (gegarandeerd prijs)
 • Boulevard met 100 hele loten met alle eindcijfers voor €1500 (gegarandeerd prijs)

Uw keuze gemaakt? Koop nu een staatslot!

Staatsloterij uitslag

Elke 10e van de maand om 22.00u maakt de Staatsloterij de trekkingsuitslag bekend. U kunt deze altijd vinden op de website van Staatsloterij. Alleen bij de Oudejaarstrekking is de uitslag om 00.00uur.

Staatsloterij trekking

Elke 10e van de maand heeft StaatsLoterij een trekking. In totaal zijn dit er dus 12. Deze 12 trekkingen worden aangevuld met 4 extra trekkingen. Dit zijn de Koningsdagtrekking op 27 april, de Oudejaarstrekking op 31 december en nog 2 trekkingen waarbij u meestal kans maakt op een prijs die u bijvoorbeeld 30 jaar lang maandelijks €10.000 oplevert als u deze wint. Deze trekkingen zijn op 1 juli en 1 oktober. In totaal zijn er dus 16 trekkingen per jaar bij de Staatsloterij.

Staatsloterij Jackpot

Als u meespeelt met een Staatslot dan hoopt u stiekem natuurlijk om de hoofdprijs te winnen. De Jackpot begint bij €7,5 miljoen en kan als hij een aantal maanden achter elkaar niet valt oplopen tot ruim €20 miljoen. Of de Jackpot valt wordt bepaald door de Jackpotmachine. Deze begint met 1 oranje bal en 6 blauwe ballen. Wordt er een blauwe bal getrokken? Dan valt de Jackpot niet. Deze blauwe bal doet niet mee met de volgende trekking en de Jackpot wordt opgehoogd. Wordt de oranje bal getrokken? Dan valt de Jackpot onder de verkochte loten. Nadat de Jackpot is gevallen zullen alle 7 ballen (6 blauwe en 1 oranje) weer in de Jackpotmachine zitten tijdens de eerstvolgende trekking. Als u een lot koopt voor een trekking op de 10e van de maand dan doet u automatisch mee met de Jackpot. De extra trekkingen (4 speciale) hebben geen Jackpot.

Staatsloterij lot kopen

Wilt u een Staatsloterij lot kopen? Dat kunt u heel eenvoudig doen op de website van de Staatsloterij (www.staatsloterij.nl). U kunt kiezen voor verschillende loten. Een heel Staatslot kost €15. Maar u kunt ook kiezen voor een 1/5 Staatslot. Dan doet u al mee voor €3 per lot. Maar het bedrag dat op uw lot valt geeft u dan ook maar recht op 1/5 deel van de prijs. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een Straatje Staatsloten of een Straatje 1/5 Staatsloten. Bij een Straatje krijgt u 10 loten die elk eindigen op een ander eindcijfer. Zo heeft u dus met elk eindcijfer 1 lot. Wilt u zeker weten dat u geen trekking mist? Dan kunt u ook online een abonnement afsluiten. U kunt dan kiezen uit: 1 Staatslot, 10 Staatsloten (een Straat) of 10 1/5 Staatsloten (een Straatje).

Staatsloterij Oudejaarslot

Doet u elk jaar mee met de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij? Dan kunt u het Oudejaarslot kopen ook online doen op de website van de Staatsloterij. Dit kunt u al doen vanaf 10 oktober ieder jaar.

Goede doelen

De StaatsLoterij heeft geen samenwerking met Goede Doelen.

Staatsloterij winkans

U maakt bij de Staatslotterij 51,2% kans op het winnen van een prijs. En u heeft 12,2% kans op het winnen van een bedrag van minimaal uw eigen inleg. Hiermee heeft u bij de Staatsloterij de hoogste winkans onder de Nederlandse loterijen.

Wilt u meer weten?

Ga dan naar de website van StaatsLoterij. Of wilt u eerst deze loterij vergelijken?