APK vergelijken 2023

Moet uw auto APK gekeurd worden? Vergelijk dan hieronder de RDW erkende aanbieders van een APK keuring. Zo betaalt u niet teveel voor deze verplichte keuring. Heeft u een keuze gemaakt? Maak dan direct online een afspraak. Er is altijd een afspraak mogelijk bij u in de buurt.

APK keuring

APK vergelijkingKwikFitProfile TyreCenter
APK prijs€ 34,95€34,50
APK prijs bij combineren met grote beurt€ 25,00Gratis!
Aantal vestigingen175
Vind de dichtstbijzijnde
220
Vind de dichtstbijzijnde
HerkeuringGratisGratis
Prijs inclusief afmeldkostenJaJa
Klantbeoordeling8,59,5
APK vergelijkenAPK vergelijken

Wat is APK?

De Algemene Periode Keuring (APK) is een verplichte keuring in Europa waarin uw auto wordt beoordeeld op verkeersveiligheid, registratie en milieu. De keuring wordt uitgevoerd door een keurmeester en is wettelijk verplicht in Europa. De keuringsplicht en de regelgeving is opgenomen in de Wegenverkeerswet 1994. Het moment waarop uw auto wordt gekeurd is natuurlijk een momentopname. Op dat moment moet uw auto voldoen aan de gestelde eisen om door de keuring heen te komen. Er wordt dus gekeken naar de technische staat van uw auto op dat moment.

Wat wordt er gecontroleerd bij een APK keuring?

Als u uw auto wegbrengt voor een APK keuring dan wordt uw auto op de volgende punten beoordeeld:

  • Denk hierbij aan onder andere de banden, verlichting, carrosserie, remmen, wielophanging, schokdempers en de stuurinrichting
  • Het milieu. Oftewel de uitstoot van de uitlaatgassen.
  • De registratie. Denk hierbij aan de kilometerstand van uw auto, de gebruikte brandstof, het voertuigbewijs en het identificatienummer van de auto.

Is uw auto op kenteken gegaan vanaf 1 januari 2018? Dan wordt er ook gekeken naar overmatige lekkage van vloeistoffen en de werking van diverse controlesystemen zoals elektronische stuurbekrachting, elektronische remsystemen, stabiliteitsystemen, antiblokkeersystemen, airbags en gordelspanners. Geeft uw auto een controlelampje voor bijvoorbeeld de banden of de airbag? Dan kan dit tot extra kosten leiden. Is uw auto op kenteken gegaan voor 1 januari 2018 dan zijn de bovenstaande punten een reparatieadviespunt. Uw auto komt wel door de keuring heen, maar er wordt wel een aantekening gemaakt op het APK rapport.

Wat kost een APK?

De APK keuring kosten kennen geen vaste prijs. Een losse APK keuring kost meestal tussen de 20 euro en 65 euro. Sommige garages rekenen wel extra kosten voor zaken zoals een viergastest, een roetmeting of voor het afmelden van de auto. Voordat u uw auto naar een keuring brengt loont het de moeite om deze kosten even helder te hebben zodat u niet voor een verrassing komt te staan. U kunt een APK keuring ook direct mee laten nemen tijdens een onderhoudsbeurt. Hiermee bespaart u mogelijk wel iets qua arbeidsuren en u hoeft het maar 1x te plannen bij de garage. Dat scheelt u weer tijd.

Wanneer moet uw auto voor een APK?

Elke auto heeft een APK vervaldatum. Heeft u een nieuwe benzine auto? Dan moet uw auto voor het eerst op keuring na 4 jaar. Vervolgens moet uw auto om de 2 jaar gekeurd worden tot uw auto 8 jaar is. Vanaf 8 jaar moet uw benzine auto elk jaar APK gecontroleerd worden.

Heeft u een diesel auto? Dan moet uw auto na 3 jaar voor het eerst gekeurd worden. Dit moet vervolgens elk jaar worden bijgehouden en opnieuw gekeurd.

Is uw auto al een keer APK gekeurd? Dan staat er op het keuringsrapport een vervaldatum. Voor deze datum moet uw auto opnieuw gekeurd worden. U kunt dit al 2 maanden van tevoren doen. De vervaldatum blijft dan behouden en vanaf dat moment verlengd met 1 jaar.

APK keuren Nederland

Is uw auto aan de beurt om APK gekeurd te worden? Dan maakt u hiervoor een afspraak bij een RDW erkend APK bedrijf. U kunt deze bedrijven herkennen aan het zogeheten erkenningsschild. Bij de afspraak wordt uw auto gekeurd door een APK keurmeester en na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. U ontvangt dit rapport ook als uw auto wordt afgekeurd. In Nederland controleert RDW of de keuringen goed worden uitgevoerd. Ze controleren dit door steekproeven te houden. De keurmeester meldt uw auto na de keuring af bij het RDW en geeft door of de keuring geslaagd is. Uw auto kan dan geselecteerd worden voor een steekproef. U bent op dat moment verplicht om hier meewerking aan te verlenen. Binnen 90 minuten is er iemand van RDW bij uw auto aanwezig om de controle uit te voeren.

Wat neemt u mee naar de APK keuring?

Dat is heel eenvoudig, alleen uw auto hoeft mee. U kunt de auto dus ook door iemand anders laten brengen naar de keuring als u dat beter uitkomt. De auto wordt namelijk geïdentificeerd door de combinatie van uw kentekenplaat met het chassisnummer van de auto. Voorheen (voor 2010) was het nodig om kentekenbewijs deel 1 mee te nemen, maar dit hoeft niet meer.

APK afkorting

Waar staat de afkorting APK voor? Algemene Periode Keuring.

KwikFit APK

Is het weer tijd voor de APK? Dan kunt u gebruik maken van de KwikFit APK service. Voor slechts 34,95 euro wordt uw auto gekeurd bij een vestiging bij u in de buurt. Een APK inplannen is erg eenvoudig en kan gewoon online op de website van KwikFit. U kunt direct kiezen of u de keuring ook wilt combineren met een onderhoudsbeurt. Dat scheelt u mogelijk weer een keer extra uw auto wegbrengen. U kunt bij KwikFit vaak al snel terecht. In veel gevallen zelfs de volgende dag al. Alleen op zaterdag wordt er niet gekeurd, want dan kunnen auto’s niet worden aangemeld en afgemeld bij het RDW. Uiteraard is de KwikFit aangesloten bij de RDW. Ze zijn zelfs de grootste RDW erkende keuringsinstantie van ons land. Wordt uw auto afgekeurd bij de APK keuring? Dan neemt KwikFit contact met u op over de reparatiekosten. Laat u deze door hen uitvoeren? Dan is de herkeuring vervolgens gratis. Het maakt bij KwikFit niet uit welk automerk u heeft, ze kunnen u helpen bij alle automerken. Combineert u de KwikFit APK met een grote beurt? Dan krijgt u een beetje korting op de APK kosten en betaalt u nog maar 25 euro.

Profile APK

Een andere optie voor uw APK keuring is een afspraak maken bij één van de vestigingen van Profile bij u in de buurt. Voor slechts 33,95 wordt uw auto hier ook all-in gekeurd.  Uiteraard zijn ze bij Profile ook RDW erkend en wordt de APK uitgevoerd door vakkundige APK keurmeesters.  U kunt dan ook rekenen op een scherpe prijs en een hoge kwaliteit. De afmeldkosten en milieumeting zijn inbegrepen bij de scherpe prijs. Bij Profile is het ook mogelijk om een APK keuring te combineren met een kleine of een grote beurt. Als u kiest voor een grote beurt dan is de APK gratis.

APK vergelijken

Zo ziet u maar weer: even de APK vergelijken kan toch net een klein verschil maken in prijs per APK, maar ook voor de ervaren service van de klanten die u voor gingen. Heeft u uw keuze al gemaakt met hulp van onze vergelijking?